Дистриктен грант в подкрепа на децата на Стара Загора
Дата: 10.06.2017

Фондация Ротари, Ротари клуб Стара Загора и Ротаракт клуб Стара Загора отново в синергия по отношение на работата с децата в града.

С поредния си проект Ротари клуб Стара Загора показа устойчивост в работата си свързана с развитието и здравето на децата от Града на липите. Клубът с 23 годишна история и неизменния му партньор Ротаракт клуб Стара Загора станаха реципиенти по дистриктен грант DG1614 Подкрепа за специалните деца от Помощно училище „Любен Каравелов”, Стара Загора.
Със сумата от 3110 щатски долара бяха закупени, инсталирани и въведени в експлоатация 29 специализирани уреда, които ще подпомогнат ежедневните дейности в училището. В резултат на това, възпитаниците на учебното заведение ще имат достъп до уреди, близки до оптималните, които да им осигурят последователни и адаптирани грижи. Постигнатите резултат ще подпомогнат засегнатите групи да реализират напредък по отношение на техните сетивни, двигателно-опорни и ментални показатели. По този начин ще бъде улеснен процеса на тяхната трудова интеграция и социално приобщаване към местната общност, което е от изключителна важност за конкретните целеви групи и начин за постигане на устойчивост на лечението им.
Оборудването беше предадено в ръцете на екипа на училището на 10 юни 2017. За децата се проведе специален детски празник с много игри и забавни моменти, а накрая всеки получи и подарък. Присъствалите на празника членове на Ротари и Ротаракт за пореден път се убедиха добрата работа на специалистите в училището и в това, че уредите ще бъдат използвани по най-оптималния начин.
В допълнение, училището е практическа база на Тракийски университет и формира бъдещи специалисти по специална педагогика и социални дейности. Обучението им с модерни инструменти и напредничава методология на работа, ще им позволи да бъдат по-конкурентни на пазара на труда след завършването им.
Не на последно място, реализираният грант показва последователност в работата на Ротари клуб Стара Загора за развитие на местната общност и положителен имидж на Ротари Интернешънъл.

Клубът не пропусна и да отбележи 100 годишния юбилей на Фондация Ротари. На 2 юни (Петък) в Регионалния Исторически Музей в гр.Стара Загора се проведе събитие целящо да запознае обществеността с годишния проект „Здраве за нашето бъдеще”, на което присъстваха над сто гости - представители на местното управление, културни дейци, както и членове на почти всички неправителствени организации в града. Бяха събрани близо 10 000лв, които ще се използват за финансиране на съвместния проект на Ротари клуб с Медицински колеж при Тракийски университет и Община Стара Загора, а именно – превенция и профилактика на проблеми свързани с опорно-двигателния апарат, обездвижване и наднормено тегло при деца до четвърти клас, както и създаването и оборудването с уреди за изправителна гимнастика на първия за това специализиран кабинет за лечение в гр.Стара Загора.Последните 10 новини

» Ротари клуб Кърджали гради мостове на Балканите
» Ротари клуб Стара Загора вече е 100% "Пол Харис фелоу"
» Послание на ДГ за м.март.2018
» Варна тържествено отбеляза 113-та годишнина от създаването на Ротари
» Дарение на медицинска апаратура на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД , направи днес президента на Ротари клуб Велико Търново– Г-н Калоян Ганев!
» Изложба карикатура и шарж - " Усмивката на Ротари " -Стара Загора
» Послание на ДГ за м.февруари.2018
» Ротари клуб Нова Загора с нови четирима носители на отличието "Пол Харис Фелоу".
» Посещение на ДГ Емил Коцев в Ротари клуб Димитровград
» На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.