Дистриктен грант в подкрепа на децата на Стара Загора
Дата: 10.06.2017

Фондация Ротари, Ротари клуб Стара Загора и Ротаракт клуб Стара Загора отново в синергия по отношение на работата с децата в града.

С поредния си проект Ротари клуб Стара Загора показа устойчивост в работата си свързана с развитието и здравето на децата от Града на липите. Клубът с 23 годишна история и неизменния му партньор Ротаракт клуб Стара Загора станаха реципиенти по дистриктен грант DG1614 Подкрепа за специалните деца от Помощно училище „Любен Каравелов”, Стара Загора.
Със сумата от 3110 щатски долара бяха закупени, инсталирани и въведени в експлоатация 29 специализирани уреда, които ще подпомогнат ежедневните дейности в училището. В резултат на това, възпитаниците на учебното заведение ще имат достъп до уреди, близки до оптималните, които да им осигурят последователни и адаптирани грижи. Постигнатите резултат ще подпомогнат засегнатите групи да реализират напредък по отношение на техните сетивни, двигателно-опорни и ментални показатели. По този начин ще бъде улеснен процеса на тяхната трудова интеграция и социално приобщаване към местната общност, което е от изключителна важност за конкретните целеви групи и начин за постигане на устойчивост на лечението им.
Оборудването беше предадено в ръцете на екипа на училището на 10 юни 2017. За децата се проведе специален детски празник с много игри и забавни моменти, а накрая всеки получи и подарък. Присъствалите на празника членове на Ротари и Ротаракт за пореден път се убедиха добрата работа на специалистите в училището и в това, че уредите ще бъдат използвани по най-оптималния начин.
В допълнение, училището е практическа база на Тракийски университет и формира бъдещи специалисти по специална педагогика и социални дейности. Обучението им с модерни инструменти и напредничава методология на работа, ще им позволи да бъдат по-конкурентни на пазара на труда след завършването им.
Не на последно място, реализираният грант показва последователност в работата на Ротари клуб Стара Загора за развитие на местната общност и положителен имидж на Ротари Интернешънъл.

Клубът не пропусна и да отбележи 100 годишния юбилей на Фондация Ротари. На 2 юни (Петък) в Регионалния Исторически Музей в гр.Стара Загора се проведе събитие целящо да запознае обществеността с годишния проект „Здраве за нашето бъдеще”, на което присъстваха над сто гости - представители на местното управление, културни дейци, както и членове на почти всички неправителствени организации в града. Бяха събрани близо 10 000лв, които ще се използват за финансиране на съвместния проект на Ротари клуб с Медицински колеж при Тракийски университет и Община Стара Загора, а именно – превенция и профилактика на проблеми свързани с опорно-двигателния апарат, обездвижване и наднормено тегло при деца до четвърти клас, както и създаването и оборудването с уреди за изправителна гимнастика на първия за това специализиран кабинет за лечение в гр.Стара Загора.Последните 10 новини

» 20 светещи знака са поставени на пешеходни пътеки в Ловеч
» За миналите кампании и дейността на Ротари клуб Свищов, разказа в интервю Марияна Иванова, председател на Управителния съвет на клуба
» Баскетболен празник събра 130 деца в Русе
» Рекордните 34000 лв. събра Ротари клуб Севлиево
» "Народните будители и Аз"-РК Айтос
» Почти 7 000 лева бяха събрани по време на Пролетния бал на Ротари Клуб Нова Загора.
» Рожден ден на Ротари клуб Несебър
» Ротари клуб Стара Загора - Берое отбеляза 150 годишнината от рождението на Пол Харис
» Интерактивни дъски - Дарение за училищата от РК Добрич
» ПЕТС Интеракт Русе 2018