На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.
Дата: 10.01.2018

Ротари клуб Нова Загора започна Новата 2018 с тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, на която присъстваха училищните ръководители.

За поредна година Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си съвместна среща с ръководителите на средно-образователните училища от общината. Тази година обстановката беше по-тържествена, поради повода: 140 години от Освобождението на Нова Загора от турско робство (14 Януари 1878). Директори, учители и борда на клуба представиха своите виждания за бъдещи съвместни дейности. Ротари клуб Нова Загора дари исторически и краеведски книги на училищните библиотеки. Приятелят Михаил Тачев предостави годишен абонамент за списание "Везни" на всяко средно училище. Анонсиран беше създаваният от клуба "Фонд даровити деца", който ще изпраща надарени в различни области деца на летни школи в академията на фондация "М.Балкански". На школите малките таланти ще имат щастието да бъдат обучавани от световно-известни учени. Първите две стипендии вече са осигурени от клуба. Състоя се полезна среща с обмяна на идеи от двете страни.Последните 10 новини

» Дарение на медицинска апаратура на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД , направи днес президента на Ротари клуб Велико Търново– Г-н Калоян Ганев!
» Изложба карикатура и шарж - " Усмивката на Ротари " -Стара Загора
» Послание на ДГ за м.февруари.2018
» Ротари клуб Нова Загора с нови четирима носители на отличието "Пол Харис Фелоу".
» Посещение на ДГ Емил Коцев в Ротари клуб Димитровград
» На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.
» Послание на ДГ за м.януари.2018
» Традиционен празник на виното в Свиленград, организиран от РК Свиленград
» Предколедно РК Нова Загора работи на пълни обороти.
» РК Свиленград дари с подаръци: Дневен център за деца с увреждания „Надежда” и ПУИ Стефан Василев