Многофункционална спортна площадка беше открита в двора на МГ "Петър Берон" и ОУ „Захари Стоянов“ дарение от РК Варна-Евксиноград
Дата: 15.09.2017     На 13 Септември 2017 г. от 10.30ч.  в двора на МГ “Д-р Петър Берон” и ОУ “Захари Стоянов” във Варна беше официално открита Многофункционална спортна площадка изградена и дарена от Ротари клуб Варна Евксиноград.
     Близо 22 хиляди лева са събрани с поредица от благотворителни инициативи на клуба, в които са участвали и други ротари клубове от страната и чужбина, частни и корпоративни дарители, както и родители и учители на деца от двете училища.
     На официалното откриване присъстваха президентът на Ротари клуб Варна Евксиноград Николай Доцински, директорите на МГ "Петър Берон" Павлин Петков и на ОУ "Захари Стоянов" Тодорка Колева, 20 от членовете на Ротари клуб "Варна-Евксиноград" - дарител и над 100 учители, родители и деца.
     Многофункционална спортна площадка е изградена по изцяло  съвременен начин. Със събраните средства от Ротари клуб Варна Евксиноград е поставена настилка, която е по-щадяща при игра. Направени са и означения за различни видове спортове като баскетбол, волейбол, футбол, хандбал и други. Съществуващото оборудване е реновирано, а част от него изцяло подменено.
     Според Президента на Ротари клуб Варна Евксиноград Николай Доцински, идеята за изграждане на новото игрище се зародила през март миналата година.
     Освен от близо 2000 деца и младежи от двете училища, площадката ще може да се ползва и от обществеността на Варна, обясни днес директорът на Математическата гимназия Павлин Петков. По думите му при такъв брой ученици нуждата от облагородяване на общата спортна база е очевидна. Изградената многофункционална спортна площадка във Варна ще даде възможност на много деца и подрастващи да общуват повече помежду си, да спортуват активно и да прекарват пълноценно свободното си време. Освен за учениците от двете училища, тя ще бъде достъпна и за децата от целия квартал „Чайка“.
     Сред основните проекти на Ротари клуб Варна - Евксиноград са проекти, свързани с развитие на професионални и лидерски умения сред младите хора- тези, които са бъдещето на нашето общество. Клубът подпомага много деца, които имат специални постижения, за да могат да продължат развитието си, както и участието им в състезания в страната и чужбина.
     Всяка година в Деня на народните будители Ротари клуб „Варна–Евксиноград” официално награждава изявени средношколци по време на специално тържество посветено на връчването на ежегодните средношколски награди "Ротари-Евксиноград", които се връчват вече почти 10 години.Последните 10 новини

» Официално посещение на ДГ в клубовете от зона 3
» Емил Чаушев е новият президент на Ротари клуб Търговище
» Милен Михайлов е новият президент на Ротари клуб Нова Загора.
» Послание на ДГ Веселин Димитров за м.юли.2018
» МОРСКИ УИКЕНД В ПОМОРИЕ
» Откриване на площадка за Street fitness
» Ротари клуб Стара Загора - Берое изпълни проект "Български ритми "
» Послание на ДГ за м.Юни.2018
» Ротари клуб Нова Загора дарява радост в детските очи
» Ротари клуб Нова Загора с дейно участие в тържествата по случай 150 години от гибелта на Стефан Караджа.