На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.
Дата: 10.01.2018

Ротари клуб Нова Загора започна Новата 2018 с тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, на която присъстваха училищните ръководители.

За поредна година Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си съвместна среща с ръководителите на средно-образователните училища от общината. Тази година обстановката беше по-тържествена, поради повода: 140 години от Освобождението на Нова Загора от турско робство (14 Януари 1878). Директори, учители и борда на клуба представиха своите виждания за бъдещи съвместни дейности. Ротари клуб Нова Загора дари исторически и краеведски книги на училищните библиотеки. Приятелят Михаил Тачев предостави годишен абонамент за списание "Везни" на всяко средно училище. Анонсиран беше създаваният от клуба "Фонд даровити деца", който ще изпраща надарени в различни области деца на летни школи в академията на фондация "М.Балкански". На школите малките таланти ще имат щастието да бъдат обучавани от световно-известни учени. Първите две стипендии вече са осигурени от клуба. Състоя се полезна среща с обмяна на идеи от двете страни.Последните 10 новини

» Послание на ДГ Веселин Димитров за м.август.2018
» Официално посещение на ДГ в клубовете от зона 3
» Още една дама в редиците на Ротари клуб Добрич
» Емил Чаушев е новият президент на Ротари клуб Търговище
» Милен Михайлов е новият президент на Ротари клуб Нова Загора.
» Послание на ДГ Веселин Димитров за м.юли.2018
» МОРСКИ УИКЕНД В ПОМОРИЕ
» Откриване на площадка за Street fitness
» Ротари клуб Стара Загора - Берое изпълни проект "Български ритми "
» Послание на ДГ за м.Юни.2018