Дарение на медицинска апаратура на РК Велико Търново
Дата: 22.02.2018

Дарение на медицинска апаратура на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД , направи днес президента на Ротари клуб Велико Търново– Г-н Калоян Ганев!

В присъствието на Директора на МОБАЛ - „Д-р Ст. Черкезов” АД, Д-р Стефан Филев, завеждащият кардиологично отделение Д-р Харалмби Бенов, членове на Ротари клуба - ДГН Митко Минев и Д-р Даниел Илиев на нарочна пресконференция от името на РК Велико Търново бе връчена медицинска апаратура за профилактика и превенция на сърдечни заболявания. Два модерни от последно поколение ЕКГ Холтер апарата и стационарен ЕКГ апарат на стойност близо 13 000 лева.
Средствата за закупуването бяха събрани от РК Велико Търново и дарения от външни организации на Коледият бал на клуба.
„В навечерието на 113-годишнината от създаването на Ротари движението имаме удоволствие да поднесем своя дар на търновската общност в лицето на кардиологичното отделение и да изпълним хуманитарната си кауза, завещана ни от ротарианците преди нас”, каза Митко Минев. Адвокатът припомни, че през месец ноември Ротари клуб Велико Търново става на 80 години. „Гражданите ще разберат и за други хуманитарни начинания на клуба, който се стреми да подобри начина на живот в нашата общност”, допълни Минев.
Ротари клуб са доказали, че са наши партньори, подчерта директорът на болницата Стефан Филев. По негови думи дарението е ценно в условията на хроничен недостиг на средства за здравеопазването. „То ще облекчи силно работата на колегите, но ще бъде и в полза на пациентите”, обясни д-р Филев.
„Дарението, което получихме, е много ценно за отделението, тъй като отдавна имахме нужда от по-съвременна техника в областта на ритмологията. С помощта на ЕКГ холтер апаратите можем да регистрираме 24-часова кардиограма на пациента, която дава добра възможност да диагностицираме всички ритъмни и проводни нарушения и да приложим подходящо лечение”, отбеляза завеждащият на кардиологията в стационара д-р Харалампи Бенов. Лекарят сподели, че специалистите имат нужда във функционалната диагностика от нов апарат за стрес тест. Той струва около 100 хиляди лева, но с него може да се наблюдава освен сърдечната дейност и функциите на дихателната система, поясни д-р Бенов.Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Веселин Димитров в РК Севлиево
» Коледен благотворителен бал
» Визита на ДГ Веселин Димитров в Ротари клуб Стара Загора - Берое 2018
» Послание на ДГ Веселин Димитров за м. декември 2018
» В долината на розите
» Ротари клуб Нова Загора стартира дистриктен проект "Вдъхновено, адаптивно, виртуално и реално в образованието"
» Ротари клуб Раднево посрещна приятели от РК Москва Восток
» Интеракт клуб – Панагюрище проведоха акция под надслов „Събуди будителя в себе си”
» Награди Ротари Евксиноград 2018
» Панагюрище беше домакин на първата „Ротаракт Академия“